Megnevezés: Alkotó: Anyag:
Technika: Készítés ideje: - Készítés helye:
Gyűjtemény: Leltári szám:


Cukortartó fedéllel

  • Leltári szám:

    1691.a-b

  • Gyűjtemény:

    Kerámia- és üveggyűjtemény

  • Gyár / műhely:
  • Készítés ideje:

    1780 KÖRÜL

  • Készítés helye:
  • Jelzés:

    alján kobaltkékkel: ST

  • Anyag:
  • Technika:
  • Méretek:

    átmérő: 10,2 x 13,5 cm (fedél)
    átmérő: 9 x 12,8 cm
    magasság: 4,5 cm (fedél)
    magasság: 5,3 cm
    talpátmérő: 6 x 9 cm

Az edénytest ovális, bordás, az alj és a fedő széle hullámos. A fedő fogója plasztikus, színes, leveles gyümölcs. Az alj és a fedő hosszabb oldalain nagyobb, rövidebb oldalain kisebb csokrok, bíbor rózsával és más virágokkal, elszórt apró virágok, bíbor, zöld, sárga, kék, vasvörös színekben. Az üzem jó helyi agyaggal és kvarccal dolgozott, festésben Holics hatása érvényesült.
Szerk.: Szilágyi András, Péter Márta: Barokk és rokokó. Az európai iparművészet stíluskorszakai. Iparművészeti Múzeum, Budapest, 1990. - Nr. 6.106. (Weiner Piroska)

<< Vissza a találati listához