Megnevezés: Alkotó: Anyag:
Technika: Készítés ideje: - Készítés helye:
Gyűjtemény: Leltári szám:

Felhasználói információ

Tisztelt Látogatónk!


2012 folyamán az Iparművészeti Múzeum a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával korszerűsítette számítógépes műtárgy-nyilvántartását és elkészítette ezen alapuló online gyűjteményi adatbázisát, amely magyar és angol nyelven egyaránt elérhető.


A folyamatosan bővülő online gyűjteményi adatbázisban jelenleg mintegy 20.000 műtárgy, valamint közel 4000 adattári dokumentum fotóval illusztrált ismertetése érhető el. Az adatbázis bővülését 2016-tól a "Transzparencia Program" című digitalizációs projekt is biztosítja (ld. itt).


A felhasználók több úton is eljuthatnak a nyitólapról az egyes műtárgyakhoz: lehetőség van az egyszerű és összetett keresésre, böngészni lehet az Iparművészeti Múzeum gyűjteményei szerint, továbbá a tájékozódás megkönnyítése érdekében összeállítottunk egy sor tematikus virtuális tárlatot is. (A főoldalon egy véletlenszerűen generált tartalomajánló jelenik meg, amely az oldal újratöltésével, pl. az F5 billentyű megnyomásával változik.)


Az adatbázisban a műtárgyakról részletes leíró adatokat, valamint rövid tárgyismertetést és bibliográfiát is közlünk. A műtárgyak meghatározásai, adatai és ismertetései az Iparművészeti Múzeum munkatársainak publikációin alapulnak, és szerzői jogvédelem alá esnek. Felhasználásuk, idézésük esetén kérjük az internetes forrásmegjelölés általános szabályainak betartását.


A múzeumról és gyűjteményeiről intézményi honlapunkon talál további információkat. Ugyanitt tájékozódhat a múzeumban történő helyszíni kutatás lehetőségéről is.


Fotók felhasználása


A műtárgyakról készült reprodukciók szerzői jogi védelem alatt állnak. A műtárgyfotók kb. 750x1024 pixel méretű változata díjmentesen kizárólag non-profit célra (pl. szakdolgozat, tudományos kutatás) használható fel. A képek online szabadon megoszthatóak.


A fotók bármilyen formában történő publikálása vagy kereskedelmi célra történő felhasználása csak az Iparművészeti Múzeum engedélye és előzetes hozzájárulása alapján, díjfizetés ellenében lehetséges.


Amennyiben bármilyen médiumban történő publikálás céljából digitális fotó-reprodukciót kíván rendelni, kérjük töltse ki az innen letölthető Fotószolgáltatási megrendelőlapot és juttassa azt el a photo (@) imm (pont) hu címre.


Kérjük, hogy a gyors ügyintézés érdekében az űrlap minden rovatát pontosan és értelemszerűen töltse ki, különös tekintettel a reprodukálni kívánt műtárgyak leltári számára és a felhasználás jellegére. Ezt követően munkatársaink megkeresik Önt - de az árkalkulációt és a fotó közlési engedélyt csak a pontos adatok birtokában tudjuk előkészíteni.


A gyűjteményi adatbázis jelenleg teszt üzemmódban működik. Kérjük, az adatbázis működésére vonatkozó esetleges észrevételeit a webgaleria (@) imm.hu e-mail címre írja meg.

A gyűjteményi adatbázis a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.